top of page
Witte achtergrond

Kies de perfecte wielset voor jouw doelen.

Een wielset maakt of kraakt uw fiets. Niet alleen qua uiterlijk maar zeker ook op vlak van prestaties. Een wielset met een betere naaf zorgt voor een lagere weerstand en ook het gewicht is een bepalende factor. De roterende massa zorgt er namelijk voor dat de fiets veel sneller op gang gebracht wordt. Bij Entity weten we hoe belangrijk een goede wielset is en helpen we je daarom graag bij de keuze van jouw nieuwe wielen. Hieronder vindt u onze favorieten.


De topwielset

Voor personen die enkel het beste willen is de FFWD RAW dé ideale wielset. Met zijn 1420 gram én 44 mm hoge velgen is dit een wielset waar je op elk terrein mee uit de voeten kan. Op een topwielset hoort natuurlijk ook een topnaaf, en ook die is aanwezig! De DT Swiss 180 EXP naaf met ceramische lagers maakt deze wielset gewoon af. Dit mag natuurlijk ook wel met een prijskaartje van € 2299.

Ontdek de FFWD RAW wielen hier!Beste wielen onder € 1000

Van duur naar heel betaalbaar: een carbon wielset onder de € 1000, nog moeilijk te vinden de dag van vandaag. Scope is hier met hun Sport-serie toch in geslaagd. Voor slechts € 998 heeft u een hoogwaardige carbon wielset. Met drie verschillende hoogtes (30, 45 en 55 mm) kan u ook nog kiezen of u voor een lichte of aerodynamische velg gaat. De S3-wielset weegt 1563 g, de S4-wielset 1623 g en de S5 wielset 1723 g. Kortom, een goede keuze indien u carbon wielen wenst, maar geen fortuin kwijt wilt zijn.

Ontdek de Scope Sport-serie hier!


Beste prijs-kwaliteit

Iets duurder dan de Sport-serie van Scope is de Pro-line van Cuore. Een streekproduct, want de wielen van Cuore worden met de hand gemaakt aan de voet van de Oude Kwaremont. Voor € 1199 krijgt u een carbon wielset met een kwalitatieve DT Swiss 350 naaf. Ook de wielen van Cuore zijn verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes en gewichten. Voor de Pro-line is dit 38 mm hoog met een gewicht van 1560 g, 45 mm hoog met een gewicht van 1680 g en 58 mm hoog met een gewicht van 1800 g. De wielen van Cuore zijn dus een goede optie indien u kwalitatieve naven van DT Swiss wilt tegen een correcte prijs.

Ontdek de Cuore wielsets hier!


Beste aluminium wielen

Na drie carbon wielsets willen we ook de aluminium wielen niet vergeten. De beste optie hier zijn de wielen van Vision. Met de Trimax-serie heeft Vision heel sterke, maar lichte aluminium wielen in haar gamma. Hier vinden we ook drie hoogtes terug: 25, 30 en 35 mm. De lichtste, de 25 mm, weegt slechts 1470 gram. Hiermee kan je deze perfect tussen de carbon wielsets plaatsen. Deze wielset komt uit op € 600. Verder heeft Vision ook de Team-serie die dienst doet als instapmodel met een prijs van € 280.

Ontdek de wielen van Vision hier!


Maak uw groepset af.

Kiest u voor een fiets met een Shimano groepset? Dan kan een Shimano wielset uw fiets helemaal af maken. Met de komst van de 12-speed groepsets zijn er ook nieuwe wielsets van zowel Dura-Ace, Ultegra als 105 uitgekomen. Uiteraard met een verschillende prijs en gewicht.

Ontdek de Shimano wielsets hier!


Bij Entity Bikes begrijpen we dat de keuze van de juiste wielset persoonlijk is en afhangt van je rijstijl, doelen en budget. Ongeacht welke wielset je kiest, we staan ​​klaar om je te helpen bij het samenstellen van jouw droomfiets die perfect aansluit bij jouw behoeften en wensen. Ga op pad en geniet van elke pedaalslag met de wielset die bij je past!


Comments


bottom of page